Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

ANTREPRENORIATUL

Salut,

Numele meu este Radu Mazilu si momentan sunt elev al Liceului International de Informatica din Bucuresti.

Pasiunea mea principala este invatarea.
Dorinta de a inova si de a intelege lucrurile intr-un mod holistic ma ghideaza in orice actiune in care ma implic.
Avand un oarecare talent la desen in copilarie, am decis sa dezvolt aceasta activitate si sa vad cum o pot aplica pentru a veni in ajutorul celorlalti. Am colaborat cu numeroase companii internationale, ajutandu-le cu elemente de identitate vizuala si web. Astfel, am acumulat o oarecare experienta si am construit un intreg portofoliu de proiecte din domenii precum Logo design, User Interface sau Graphic si Web Design.
Am incercat sa imi construiesc o mentalitate bazata pe progres, pentru a fi sigur ca scopurile pe care le urmaresc sunt din ce in ce mai mari si experientele de invatare vor fi mereu consistente. Am fost mereu ghidat de ideea ca perseverenta este una dintre cele mai importante calitati pe care oamenii trebuie sa le dezvolte pentru a-si atinge scopurile.

Antreprenoriatul pentru mine

Lumea este plina de idei. Am intalnit o multime de oameni atat de creativi, cu initiative la auzul carora imi spuneam..”Ah, doar de m-as fi gandit eu la asta..”. Exista “n” metode prin care putem imbunatati produsele pe care le folosim sau serviciile pe care le oferim. Dar de ce nu se fac aceste imbunatatiri?

Adevarul este ca, multe dintre metode raman doar la stadiul de…idee. Si asta ma face sa ma intreb, oare antreprenoriatul e chiar atat de strans legat de o idee revolutionara? Trebuie neaparat sa descoperim acea resursa sau industrie neexploatata pentru a avea un business de succes?

Strategia pe care o folosim e intr-adevar importanta, dar eu cred ca adevarata valoare in a fi antreprenor sta in a decide sa depasim nivelul de “idee”. Asta e elementul critic: Ridica-te si testeaza-ti initiativa! Nu merge? Ok, atunci treci la urmatoarea. Dar cum poti stii cu siguranta puterea unei idei pana nu vezi macar cateva dintre rezultatele pe care le poate produce? Problema generarii ideilor este cu adevarat minora: La o simpla plimbare poti observa o mica disfunctionalitate a mediului in care traiesti. Poti ajuta la rezolvarea acelei dileme? Daca da, atunci ai o idee de business. Cu siguranta acea problema a mai aparut si altundeva. Tu trebuie doar sa pui in aplicare ideea de rezolvare, iar daca are efect, necesitatea aplicarii ei va deveni din ce in ce mai mare.

O alta parte esentiala a antreprenoriatului este, pentru mine, ascultarea. Au fost atatea cazuri in care “oportunitatea” de care puteam profita era chiar in fata mea, si totusi, eu am observat-o abia cand rezolvarea nu mai era necesara.

Dar odata ce ai ideea si incepi sa o pui in practica, care sunt elementele care pastreaza rotitele motorului in miscare? Dintre toate acele calitati precum perseverenta, pasiunea, curajul sau multe altele, care sunt cele pe care este vital sa le avem, pentru a ne optimiaza sansele de reusita?

Caracteristica principala este, in perspectiva mea, pur si simplu constientizarea faptului ca antreprenoriatul este o provocare continua. “Cat de departe pot ajunge in ceea ce fac?” sau “De cate ori ma pot ridica dupa ce am gresit?” sunt intrebari pe care mi le pun in orice actiune ma implic. Inteleg perfect ca nu fiecare zi va fi roz si ca vor exista momente in care renuntarea va parea metoda de urmat, dar adoptarea unei mentalitati bazate pe munca si perseverenta e ceea ce m-a facut sa inteleg ca orice lucru poate fi atins combinand o dorinta arzatoare cu un efort concentrat.

Oare de ce altceva mai e nevoie? Ei bine, de multe lucruri, dar as sublinia claritatea si inteligenta.

A sti ce vrei si a fi absolut sigur de acel lucru. Asta e claritatea. Cred ca ea te ajuta sa indepartezi distragerile si sa te concentrezi pe acei cativa pasi de urmat.

De asemenea, consider ca inteligenta e absolut necesara. Dar nu ma refer la acea inteligenta care te ajuta intr-un joc de sah, sau de care te poti folosi pentru a obtine rezultate scolare. Desigur, a fi “destept” e important, dar prin “inteligenta” ma refer la acea inteligenta adaptiva care iti permite sa fii flexibil si sa intelegi ca orice situatie trebuie privita diferit, in funtie de moment si de persoanele implicate.

Asadar, ce este antreprenoriatul? Pentru mine este o calatorie in cautarea oportunitatilor, pasiunilor si nu in ultimul rand, a succesului.Dar nu a succesului material. Prin succes vreu sa spun acea abilitate ca la un moment dat sa poti lasa ceva in urma.

 

Vrei si tu sa iti dezvolti aceasta abilitate sau vrei sa iti dezvolti pasiunea?

Construieste-ti propriul succes la Vreau sa fiu Antreprenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*