Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

EXPERIENȚA LAUREI LA VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR

-Buna! Sunt Laura, am 17 ani si vreau sa fiu antreprenor candva in viata asta.

-Bunaaa, Lauraaa!Laura

Sunt voluntara la FRBL de aproape sase luni. Am avut sansa sa vad ce se intampla in spatele cortinei inaintea atelierelor, intalnirilor de networking, conferintelor “Vreau sa fiu antreprenor” si, bineinteles, Summitului.

Pana in clasa a unsprezecea am participat numai la activitati organizate de liceeni mai mari sau de “oameni mari”. Asa ca anul acesta mi-am spus ca este timpul sa dau ceva inapoi si sa oferoportunitatea celor care acum sunt a noua sau a zecea sa beneficieze de ceea ce am profitat si eu la randul meu.

Am pornit foarte ambitios de la bun inceput si am organizat alaturi de o echipa mica de oameni prima simulare din Romania a unei conferinte generale UNESCO.

Trebuie sa recunosc faptul ca este grozav sa vezi ca ai contribuit intr-o oarecare masura la ainspira niste oameni sa isi atinga potentialul, sa descopere lucruri cat mai diverse si sa le fie starnita curiozitatea.

De la aceeasi idee am pornit si cand m-am oferit alaturi de o colega voluntara si o prietena minunata sa organizez o editie “Vreau sa fiu antreprenor” la noi in liceu, in Lazar.

Stiam ce presupune evenimentul, ne-am pregatit din timp cu o lista de speakeri pe care ii doream, ne-am ocupat de sala, de raspandirea informatiei si de toate celelalte elemente necesare conferintei. Dar nu ne asteptam la dificultati din punct de vedere organizatoric. Si poate e mai bine ca nu ne-am asteptat la unele lucruri, asa am fost puse sa actionam sub presiune si sa ne luam responsabilitatea in fata tuturor.

Ne-a fost data mana libera si desi, recunosc, la inceput mi s-a parut excesiva libertatea de care am beneficiat, libertate cu care efectiv nu stiam ce sa fac, la final am ajuns la concluzia ca nu o sa reusim niciodata sa gandim si sa luam decizii pe cont propriu daca nu primim libertate deplina.

Sa lucrezi mereu intr-un mediu controlat, verificat si restrans nu poate duce decat la restrangerea mintilor celor implicati.

Concret, intr-un astfel de mediu cand esti pus sa iei o decizie intr-un proiect in care ti s-a dat responsabilitate, fugi imediat la cel care este deasupra ta ca rang si ceri o decizie.

Aici a fost astfel. Puse in situatia in care la inceput nu erau destui oameni pe cat estimasem noi in sala, nu am alergat sa cerem solutii la altii, ci am luat noi fraiele si am rezolvat situatia, amanand inceputul evenimentului, dar adunand in acelasi timp mai multi doritori sa fie inspirati. Bineinteles, cum orice decizie va avea mereu cel putin un aspect pozitiv si cel putin unul negativ, si alegerea pe care am facut-o noi ne-a lasat la final pe ganduri.

In timpul organizarii evenimentului am primit o lectie super importanta: chiar si oamenii in care ai incredere pot sa te dezamageasca. Pana la urma, majoritatea oamenilor actioneaza in interesul propriu si cel mai bine e sa nu incredintezi sarcini importante acelora din jurul tau care nu au dovedit dedicarea lor pentru telul comun.

 

Consider conferinta o reusita? Desigur!

E loc de mai bine? Desigur!

Mai vreau sa organizez o editie? Raspunsul nu cred ca este surprinzator: Desigur!

 

Vrei si tu sa participi la Vreau sa fiu Antreprenor? Acum este sansa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*