Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

CUM “VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR” I-A SCHIMBAT VIAȚA LUI CRISTI

Dupa ce a participat la “Vreau sa fiu Antreprenor”, Cristi alaturi de 3 colegi au implementat primul lor proiect sub indrumarea Romanian Business Leaders. Iata ce a invatat el din aceasta experienta:11348968_839850489416456_1092578715_n

1. Am avut ocazia sa stau de vorba si sa fac schimb de pareri cu persoane intr-adevar avizate, persoane care fac parte din acest „film” numit antreprenoriat. Oameni de care doar auzisesm si ii puneam pe un piedestal, unde nu ma gandeam sa ajung in viitorul apropiat, imi sunt astazi mentori. Este esential sa asculti sfaturile celor, care spre deosebire de tine, au trecut deja peste acel procent de esec si sunt „caliti” in materie de business.

2. Aceste persoane de care tocmai vorbeam au constituit o veritabila „biblioteca vie” pentru mine. Am gasit in membrii RBL multe povesti de succes, multe trasee din care am invatat ce este si ce nu este constructiv in antreprenoriat. Este important sa invatam, atat din succesul cat si din greselile altora, fiindca nu este nevoie si nu avem timp sa le facem noi pe toate.

3. Am descoperit ce este cu adevarat in spatele conceptului de mentorat. Inca din zilele imediat urmatoare conferintei „Vreau sa fiu antreprenor” la care am participat, am inceput impreuna cu inca 3 colegi sa lucram impreuna cu mentorul nostru de proiect, domnul Dragos Anastasiu. Am invatat ca un adevarat mentor stie cum sa gestioneze libertatea celui mentorat si ca acesta are rolul de a il indruma pe invatacel, nicidecum sa faca el treaba acestuia sau sa aiba un rol activ in echipa. Mentorul este cel ce te ajuta cu sfaturi cheie si te ajuta sa iti construiesti scheletul a ceea ce vrei sa faci. Raspunsul la intrebarea „cum?” este mai util sa il gasesti singur.

4. In RBL poti gasi multe persoane care din simplii necunoscuti sa iti devina sponsori si parteneri. Fundatia beneficiaza de o retea variata de antreprenori, element care sta la baza unui business de succes. Sa stii cum sa cultivi relatiile cu oamenii din jurul tau este un element cheie in antreprenoriat, iar RBL este o sera, zic eu cea mai buna, unde poti innoda astfel de relatii.

5. Dupa „Vreau sa fiu antreprenor” si proiectul pe care il poti demara sub mentorat RBL, oportunitatile sunt nelimitate. Daca iti doresti cu adevarat sa inveti de la a la z, de la antreprenori de top din Romania, prin intermediul fundatiei te poti implica in multe alte proiecte, explorand sfere diferite ale potentialei tale vieti de antreprenor.

6. Vei realiza ca prin multa munca si un „de ce?” puternic poti demola mituri precum „esti prea mic sa faci asta” sau „au incercat si altii, nu mai e cazul sa iti complici viata cu asta”. RBL este echipa care te poate ajuta sa strangi „instrumentele” necesare si sustinatori pentru a schimba in bine mediul de business din Romania, sistemul educational si orice mecanism ce inca nu merge ca uns.

6,5. Romanian Business Leaders, prin toate persanele din fundatie, m-a ajutat sa invat sa ma invat singur. Cele mai importante lectii pe care le-am primit in proiectele pe care le-am desfasurat sub mentoratul RBL nu au fost raspunsuri. Am invatat, desi la inceput parea crud si dur, sa imi raspund la intrebari prin intrebarile mentorilor mei. Acesta este un lucru care m-a ajutat foarte mult sa ma dezvolt si sa trec mai usor peste situatii ce implica decizii importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*