Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

ALTFEL DE “PREZENTĂRI”

Un articol scris de Iulia Cristina Feier – elevă în Carei, o tânără foarte activă în comunitate, fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor din Satu Mare și Vice-președinte al Consiliului Regional al elevilor pe Regiunea Nord-Vest.

 

Carei 2

10 mai 2016. Zi frumoasă cu soare, vreme considerabil mai caldă decât cu ce ne obișnuisem. Liceul Teoretic Carei, 100 de oameni și multă curiozitate. Ce ni se pregătește oare?

Primisem niște informații vagi cu câteva zile înainte: o conferință ce se prezintă sub numele ‘Vreau să fiu Antreprenor’. Obișnuiți cu prezentările simandicoase, lungi și plictisitoare, discuțiile din pauză dinaintea evenimentului ne pregăteau pentru două ore anoste, care ne scăpău de școală și în care ne puteam face planurile de weekend în timp ce ne uităm în gol spre speakeri. Ei bine…ne-am înșelat amarnic.

Conferința e deschisă de Iuliu Cadar, un domn prezentabil, care introduce invitații și ne introduce în scopul Fundației Romanian Business Leaders. Alin Apostu, despre care aflăm că este coordonatorul proiectului, ia cuvântul. Adolescenții neștiutori se familiarizează cu termeni precum branding, business și antreprenoriat. Totul devine mai interesant când sunt aduse premiile, sub forma cărților și a insignelor, în joc…devenim dispuși să cooperăm și să ne implicăm activ în conversație.

Aflăm despre afacerea Polipol de la domnul Dan Brumboiu și începem să înțelegem de ce e așa important să se implice companiile în comunitatea locală și cum își aleg multinaționalele locurile în care să deschidă noi puncte de lucru.

Carei 1

Domnul Tiberiu Markos ne spune că ‘Tinerețea este o boală de care te vindeci ușor, ușor în fiecare zi’, toată sala rade…mai facem și noi haz de necaz. Învățăm că antreprenorii riscă și trebuie să fie intuitivi. E de bine să aplicăm asta zilnic.

Ținerii viitori antreprenori(sperăm!) sunt încurajați să pună întrebări. Unii sunt preocupați de sumele necesare pentru a începe o afacere, alții se întreabă la ce vârstă e potrivit să devii antreprenor. Toate întrebările primesc răspunsuri mai mult decât satisfăcătoare.

Insignele se împart ca răsplată la răspunsuri și întrebări ingenioase, mințile se deschid și ideile încep să fie împărtășite. În ochii amicilor mei apar scântei, poți vedea de la depărtare că mintea lor îi proiectează ca devenind oameni de afaceri de succes.

Iar acum…premiul suprem! În schimbul a 5 idei de afaceri, norocoșii inventivi vor primi cărți care îi pot ghida în aventura inițierii propriilor afaceri. Avem parte de diversitate : auzim de parc de skateri, afaceri cu rochii de mirese, piese pentru calculatoare, inscripții pe diverse obiecte și patiserie. 

La sfârșitul conferinței primim fișe de feedback și ni se propune să oferim datele unui profesor de excepție pe care îl cunoaștem, din dorință de a premia cei mai buni profesori la nivel național. Toți părăsim sala mândrii, cu insignele în piept, contemplând la viitorul nostru în lumea afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*