Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

Cum a fost VSFA la Târgu-Mureș

Sala de Ședințe a Consiliului Județean Târgu-Mureș a găzduit luni, 28 noiembrie, conferința ”Vreau să fiu antreprenor”, eveniment organizat de ADR Centru și Fundația Romanian Business Leaders, cu sprijinul mediului universitar, al școlilor și al autorităților publice locale.”Vreau să fiu antreprenor” este un proiect menit să ghideze tinerii spre ce înseamnă antreprenoriatul. Acest proiect e construit de o comunitate de oameni de business care se numește Romanian Business Leaders, care derulează mai multe proiecte pe zona de bună guvernare, educație și antreprenoriat, cu scopul de a face din România o țară mai bună pentru business”, a precizat Alin Apostu, Fundația Romanian Business Leaders, project manager ”Vreau să fiu antreprenor”.
0
Ioan Levitchi, șef Serviciu pentru promovarea mediului de afaceri și atragerea de investitori din cadrul ADR Centru, a punctat modalitățile prin care ADR Centru vine în sprijinul spiritul antreprenoriatului. ”Putem ajuta domeniul antreprenorial în primul rând cu idei, cu legături. Putem ajuta ideile de start-up, care prezintă o direcție de interes pentru noi, orientându-i pe tineri spre posibile surse de finanțare”, a spus reprezentantul ADR Centru.

5

Trei speakeri, trei antreprenori

Oaspeții conferinței care le-au vorbit elevilor și studenților prezenți au fost doi antreprenori locali, Dan Mașca, manager REEA și Gogolak Zsolt, director executiv Multinvest SRL, alături de Liviana Tane, fondator The Nest.”Ideea de antreprenoriat este de fapt să faci. Nu trebuie neapărat să deveniți cei mai buni din lume, ci să fiți mâine mai buni decât ați fost azi”, a precizat Dan Mașca, manager REEA. 2 ”Am visat că o să ajung în America și o să proiectez zgârie nori. Nu am reușit acest lucru, în schimb am reușit să proiectez prima ”clădire verde” din Târgu-Mureş. Dacă vreți să fiți antreprenori, vă trebuie energie în plus, să luptaţi zi de zi. Din sport și de la tatăl meu am învățat că nu trebuie să renunți: nu faci un lucru două zile, iar în a treia te-ai săturat și mergi acasă. Este important să-ți urmezi visul și să ai întotdeauna încredere în tine și în echipa ta”, a spus Gogolak Zsolt, director executiv Multinvest SRL. 3Liviana Tane, jurnalist cu peste 15 ani de muncă în spate, azi fondator The Nest, a vorbit despre pasiunea care stă în spatele ideii de antreprenoriat. ”Decizia de intra în antreprenoriat i-a aparținut, indirect, fiului meu. Revenită din concediul de creștere a copilului, m-am trezit fără loc de muncă și a trebuit să găsesc soluții. Am început ca freelancer, apoi am intrat în două proiecte europene. Cel de-al doilea, MediaFEM – Școala Națională de Jurnalism, a fost cumva inspirația pentru ceea ce fac azi. Ideea antreprenoriatului se leagă în primul rând de pasiune, nu neapărat de bani. Am construit The Nest pe două paliere: pe de-o parte facem strategie de comunicare pentru diverși clienți, iar asta ne oferă resursele financiare care ne susțin nebunia, pasiunea, dorința de a da ceva mai departe – proiecte de educație media și formare profesională care să redea publicului încrederea în jurnalismul de calitate”, a spus Liviana Tane.

4

Despre evenimentul de la Târgu-Mureș a scris Alin Zaharie. Găsiți articolul integral și galeria foto pe http://www.zi-de-zi.ro/2016/11/28/exemple-de-bune-practici-la-vreau-sa-fiu-antreprenor/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*