Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

Parinți la VSFA

Mulţi dintre părinţi, crescuţi şi educaţi într-o societate care avea aversiune faţă de risc, tind să îşi îndrume copiii spre a face o facultate care să le ofere şansa de a avea un drum lin în dezvoltarea unei cariere de succes. Am întâlnit, însă, şi părinţi care îşi sprijină copii în demersurile antreprenoriale. Îi mulţumim doamnei Chiş pentru cuvintele frumoase scrise despre experienţa Vreau să fiu Antreprenor din Cluj.

”Vreau să fiu antreprenor”… este traducerea a ceea ce răspundea fiul meu, de la un moment dat, la întrebarea ”Tu ce vrei să faci când vei fi mare?”, întrebare pe care am auzit-o și sigur am adresat-o în lumea copiilor din jurul nostru.

Dacă la început voia să se facă bucătar, de la un moment dat voia fie ”șef”, voia să aibă o firmă, voia să aibă mai multe firme… și am privit aceste răspunsuri ca pe o joacă.

Treptat procupările lui au început să se canalizeze mai serios spre acest țel și nu am văzut decât un pas pe acest drum dorinta lui de a se implica în proiectul ” Vreau să fiu antreprenor”al Romanian Business Leaders.

Ca să fim părinți moderni ne-am propus să-l sprijinim în demersurile lui, așa că ne-am implicat în a-i  ajuta pe el şi pe colegii lui să găsească o sală pentru desfășurarea conferințelor VSFA de la Cluj.

 

Apoi, în calitate de gazdă am deschis și sala…la propriu. Nu erau prea mulți tineri participanți pe hol, au apărut la un moment dat încă doi tineri ce păreau un pic mai mari decât majoritatea și mă gândeam că probabil mai sunt așteptați vorbitorii.

In puțin timp s-a hotărît că a sosit toată lumea și se poate începe discuția. Am hotărît să ramân în sală pentru că mi-a plăcut atmosfera destinsă și tinerețea celor prezenți. Eram curioasă despre ce experiențe de business pot vorbi niște oameni atât de tineri (speakerii) unor persoane și mai tinere…

Cred că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat in ultima vreme!

Pe măsură ce invitații au început să vorbească am plonjat într-o lume fascinantă în care oameni care vor să facă și care fac business caută idei, călătoresc, au întâlniri de afaceri, se bucură de succes, apoi vine un ”fail”, vine un succes mai mare, faci angajări, te lovești de birocrație, te lupți cu tine însuți, ai prieteni, ai angajați devotați, ai dezamăgiri, ești obosit, înveți, ești mulțumit, realizezi un vis.

Aveam senzația că dacă închid ochii ascult un audiobook al unui roman de mare succes…

Era viață reală, tinerii ăștia avuseseră aceste experiențe și le impărtășeau atât de… frățeste cu cei mai mici încât nu puteai să nu fii cucerit de atmosferă.

Pe ecran au început să apară întrebările celor din sală și am fost din nou uimită, de această dată, de maturitatea întrebărilor adresate. Într-adevăr numărul de participanți nu era mare, dar toți doreau să afle cât mai mult și să învețe cât mai mult. Și răspunsurile au fost foarte ”fair” și foarte la obiect. Discuția era extrem de antrenantă, de captivantă și începeam să-mi regret vârsta ca o piedică în a intra în această lume. Așa au trecut cele două ore alocate și nimeni nu se grăbea să plece, toți mai doreau să afle ceva…

Așteptam deja cu interes cea de-a doua zi…

A fost similară cu prima. Vorbitorul a povestit cu mare sinceritate experiența sa de viață în lumea business-ului și am auzit din nou despre să înveți, să respecți munca altora, despre onestitate, despre familie, despre greutăți, despre succes, despre autodepășire, despre noi începuturi…

Toți cei trei invitați m-au făcut să cred că mai avem o șansă, că lumea despre care  vorbeau există cu adevărat și că există un viitor bun pentru copii noștri în această lume…Pentru că în această lume vorbești cu onestitate despre eșec și poți să-l depășești prin muncă, pentru că aici ai încredere în oameni, pentru că îți propui în fiecare zi să înveți ceva nou despre afaceri, despre lume, despre tine, pentru că vii să vorbești cu cei tineri deoarece te gândești la viitor și vrei să vezi o lume mai bună pentru tine și pentru copii tăi. Paradoxal am auzit de puține ori cuvântul bani, nu s-a discutat despre vacanțe luxoase, despre mașini ”bengoase” deși știu că oricare dintre cei trei ar putea alege aproape orice la capitolele astea…

Lumea aceea urâtă de la televizor și din ziare nu ne atingea deloc, oamenii aceștia, și acum știu că există sigur mulți asemenea lor, erau atât de vii, de entuziaști și foarte tineri.

Mai știu sigur că avem un viitor mai bun, am certitudinea acum că fiul meu și prietenii lui bat la niște porți dincolo de care sigur există cineva fair, capabil să-i învețe să învețe cum să-și împlinească visul…

Multumesc! – Teodora-Diana CHIȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*