Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

Vreau să fiu Antreprenor a dat startul caravanei naționale de antreprenoriat 2017

Vreau să fiu Antreprenor (VSFA), program al Fundaţiei Romanian Business Leaders, este caravana națională de antreprenoriat, un proiect creat de antreprenorii de azi pentru antreprenorii de mâine ai României. În următoarele 6 luni, Vreau să fiu Antreprenor şi partenerul proiectului, Banca Transilvania, vor organiza în țară 20 de evenimente pentru a inspira peste 2.000 de elevi şi studenţi. De asemenea, inițiativa şi-a propus ca în acest an să crească numărul de comunităţi locale coagulate în jurul programului.

Startul a fost ieri  la Constanța, urmând ca azi și mâine caravana să ajungă în Focșani și în Ploiești, pentru ca antreprenorii să inspire, prin poveştile lor, tot mai mulți tineri.

Tinerii constănțeni au fost impresionați de poveștile antreprenorilor și mulți dintre ei au găsit răspunsul la întrebarea: de ce este nevoie pentru a face primul pas în lumea afacerilor?

“A fost un eveniment interactiv, am învățat multe. O să îmi pun planul în acțiune. Dacă până acum nu aveam CURAJ, acum am.” – participant, VSFA Constanța, 21 februarie 2017.

În ultimii 3 ani, Fundaţia Romanian Business Leaders a organizat 100 de evenimente Vreau să fiu Antreprenor, la care au participat 200 de speakeri antreprenori şi intraprenori, respectiv aproape 13.000 de elevi şi studenţi din România şi Republica Moldova.

Proiectul își propune să inspire generațiile tinere, să îi încurajeze să pornească o afacere pentru a depăși frica de eșec – conform Global Entrepreneurship Monitor 2015, 40% dintre dintre românii care văd oportunități bune de business nu pornesc o afacere din teama de a nu eșua, dar și să crească gradul de notorietate al ecosistemului antreprenorial – 71% dintre români nu cunosc un antreprenor care a pornit o afacere în ultimii 2 ani (Global Entrepreneurship Monitor 2014).

 

 

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Romanian Business Leaders sunt dezvoltate de membri pe bază de voluntariat și finanțate exclusiv din bani privați, prin care:

  • educăm și mentorăm antreprenorii start-up și scale-up (Programul Atelierele de Antreprenoriat și platforma de mentorat Mentoria);
  • inspirăm tinerii să gândească antreprenorial (Conferințele Vreau să Fiu Antreprenor);
  • repatriem diaspora prin antreprenoriat (RePatriot);
  • revitalizăm satul românesc prin antreprenoriat (Antreprenorești – Adoptă un sat!);
  • susținem și recunoaștem profesorii cu vocație și gândire antreprenorială (Proiectul MERITO).

Persoană de contact: sebastian.hubati@rbls.ro, 0747.222.576.

 

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială. BT a fost desemnată în 2016 „Cea mai bună bancă din România” de către publicația internațională Euromoney.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*