Calea Dorobanţilor nr.42, et.3, ap.5, sector 1, Bucureşti

0786-489-426 alin.apostu@rbls.ro

Cum arată o comunitate locală VSFA

Proiectul Vreau să fiu Antreprenor este susținut de tineri din întreaga țară. Tineri care cred în misiunea noastră de a schimba percepția cu privire la gândirea antreprenorială și la puterea tranformațională a acesteia pentru societate.

Astăzi ne vom opri la Sibiu să îi cunoaștem pe Andrada și Mihai. Ei sunt ambasadorii locali și au organizat evenimentul Vreau să fiu Antreprenor Sibiu.

 

Câteva cuvinte despre voi?

Andrada: Mă numesc Petrescu Andrada, am 18 ani si învăț la Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu, iar pentru mine VREAU SA FIU ANTREPRENOR reprezintă o portiță spre ceea ce vreau să fac pe viitor.

Mihai: Mă numesc Mihai-Andrei Ciufudean, am 22 de ani, sunt student la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și sunt un proaspăt antreprenor.

De ce vă implicați în VSFA?

A: Am ales să mă implic în acest proiect deoarece l-am considerat o oportunitate de a intra în această lume și pentru a îmi contura o idee despre ce înseamnă antreprenoriatul prin a asculta povești și exemple de la cei care au ceva să mă învețe.

M: Am ales să mă implic în proiectul „VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR”, deoarece știu ce a însemnat pentru mine teama de eșec. Consider că sistemul nostru de învățământ ne injectează în sânge teama de a greși, copiii nefiind încurajați să fie creativi și să-și asume riscuri, iar greșelile sunt pedepsite și date ca exemple negative.

 

Cum a fost VSFA Sibiu?

A: Cand am văzut că la conferința s-a umplut sala, pentru o secundă am realizat ca există mult potențial printre tineri și daca fiecare își dorește să se dezvolte în acest domeniu cum îmi doresc și eu, am putea discuta despre alte standarde la nivelul țării noastre.

M: M-am bucurat când am văzut sala plină, să văd atâtea persoane care nu vor să fie niște persoane oarecare și vor să fie unice prin ceea ce sunt, care vor să își asume riscuri, vor să viseze, să construiască, să greșească, să o ia de la capăt și să reușească. Astfel, m-am simțit motivat să pun osul la muncă, să ajut dezvoltarea antreprenoriatului în România, să aducem un plus de valoare acestei țări și să o redirecționăm pe calea cea bună!

 

Un gând de final:

M: Am să continui să dezvolt VSFA în Sibiu și am să mă asigur că vom contribui la dezvoltarea comunității din care facem parte pentru a oferi continuitate și stabilitate.

 

Vreau să fiu Antreprenor există prin partenerii care ne sprijină (mulțumim Banca Transilvania și BT Club), prin antreprenorii care oferă voluntar din timpul și energia lor pentru o Românie care gândește mai antreprenorial dar mai ales prin tinerii din toată țara care pun energie și suflet în Vreau să fiu Antreprenor, zi de zi.

Dacă și tu te regăsești în povestea noastră, ne-ar plăcea să te cunoaștem.

 

Eu sunt Alin și poți lua legătura cu noi aici sau pe Facebook.