Tinerii au nevoie de mentori – 64% dintre tineri afirmă că au nevoie de ajutor pentru a începe un business

Conform concluziilor studiului național organizat de Insights PulseZ, tinerii generației Z sunt cu adevărat interesați să își pornească o afacere. 1 din 2 tineri la nivel național sunt interesați de antreprenoriat.

București, 10 octombrie 2022 – Principalele bariere cu care se confruntă tinerii ce vor să pornească o afacere sunt reprezentate de: lipsa resurselor financiare (78%), lipsa cunoștințelor concrete în gestionarea unei afaceri (66%) și lipsa mentoratului (64%). Mai mult de două treimi din respondeții studiului susțin că au nevoie de ajutor pentru a putea începe un business. În acest context, Romanian Business Leaders propune o soluție care vine în ajutorul Generației Z prin dezvoltarea comunității “Tinerii în Arenă”.

Conform aceluiași studiu Insights PulseZ, jumătate din respondenți sunt optimiști, simțindu-se motivați și nerăbdători să înceapă o afacere. 55% dintre tineri își doresc să se inconjoare de alți antreprenori pentru a fi motivați să își înceapă business-ul.

“Suntem fericiți să susținem viitorii antreprenori ce intră în programul Tinerii în Arenă și să îi pregătim pentru adevăratele provocări ale antreprenoriatului. Dorința noastră este să le oferim tinerilor cu vârste între 16 și 24 de ani accesul la informații despre antreprenoriat și să îi ghidăm către acțiunile reale pe care le pot face pentru a aduce ideile lor la realitate. Visele Generației Z trebuie să fie susținute prin informații, mentorat și oportunități tangibile și acționabile. Astfel, oferim participanților beneficii prin care să își poată crea și pune în practică planurile de business, perspectivele și așteptările. Programul prevede sesiuni de networking și de mentorat pentru tineri, unde aceștia pot interacționa cu antreprenori de succes și pot discuta despre ideile de business, nevoile și dorințele lor. Tinerii în Arenă reprezintă un hub de dezvoltare a noii generații”, a declarat Alin-Claudiu Apostu, Project Manager pentru Insights și Vreau să fiu Antreprenor.

Nevoia de mentorat este foarte importantă pentru tineri. Programul Tinerii în Arenă, aflat la a 4-a ediție, poate fi răspunsul.

Programul Tinerii în Arenă încercă să elimine barierele cu care se confruntă noii antreprenori și oferă un program de mentorat în care sunt implicați antreprenori de succes, din diverse domenii, care investesc resurse în dezvoltarea și susținerea tinerilor. Procesul de aplicare prevede completarea unui formular pe platforma de înscriere Vreau să fiu Antreprenor (https://vsfa.ro/arena) ce cuprinde o prezentare grafică a ideii de afacere și un videoclip de prezentare de maxim 90 de secunde. Înscrierile în program sunt acceptate până în 9 octombrie.

Tinerii care au participat la edițiile precedente se bucură de succes datorită eforturilor proprii și implicării atente și focusate ale organizatorilor Vreau să fiu Antreprenor, cât și ale antreprenorilor parteneri în program. Un astfel de start-up care ajunge să se extindă la nivel național este CityPack – o aplicație lansată anul precedent de cofondatorii start-up-ului, Andrei Cruceru și Eduard Diaconu. Platforma se bucură în acest moment de un succes la nivel național, inițial fiind lansată la Râmnicu Vâlcea, fiind implementată și în București și clasându-se recent pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicații din România. Asemenea echipei CityPack sunt și alți antreprenori tineri care au pornit după Tinerii în Arenă și au reușit să vândă produsele și serviciile lor la nivel național și internațional.

Pentru înscrierea în programul Tinerii în Arenă accesați link-ul de acces: https://vsfa.ro/arena/.

Tinerii în Arenă este un concept marca Vreau să fiu Antreprenor și Insights, un proiect Romanian Business Leaders. Studiul Insights PulseZ este un studiu realizat anual de către Vreau să fiu Antreprenor & Insights cu scopul de a afla ce vor, ce fac și cum gândesc reprezentanții generației Z.

Parteneri media: HotNews, AGERPRES, Curs de Guvernare, IQads, Revista Cariere, Adservio, Jurnalul de Afaceri, New Money, Economistul, România Durabilă, Club Economic. Partener pe partea de comunicare este First PR Agency, iar pentru monitorizarea presei: Klarmedia.

Vreau să fiu Antreprenor” (VSFA) este un program național, lansat în 2013, parte a organizației Romanian Business Leaders (RBL), care promovează gândirea și acțiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România.

VSFA în cifre

5 proiecte (Vreau să fiu Antreprenor, Insights – unul dintre primele 10 programe globale pentru dezvoltarea unui ecosistem de inovație (ITU, 2019), Tinerii în Arenă – inițiativa europeană a anului pentru capacitarea tinerilor (Emerging Europe, 2022),

Studiul PulseZ și Highflyers) care au influențat viețile a peste 35.000 tineri, au condus la dezvoltarea a peste 70 de afaceri pornite de tineri și au sprijinit peste 15 companii românești.

Mai multe pe vsfa.ro.

Fundația Romanian Business Leaders este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcția unei Români în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbare și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

Media contact

Alin Claudiu Apostu / alin.apostu@rbls.ro

Share this post

Lorem ipsum dolor sit

Lorem ipsum dolor sit amet, ad minim hendrerit molestie illum dolore minim hendrerit in minim hendrerit

Subscribe to learn the latest updates and info.

Latest news