”Un obiectiv fără un plan este doar un vis” – Cristian, tânărul care a pornit prima sa afacere după Tinerii în Arenă

Întreaga poveste a dorinței sale de a activa în domeniul antreprenoriatului a început într-o seară, cu o carte și prin legea atracției – ”Citeam cartea lui Cristian Onețiu despre antreprenoriat și m-am gândit că e momentul să investesc în ceva, să-mi materializez business-ul”. Astfel, Cristi și-a înființat un business pe domeniul de Network Marketing. Pe lângă dezvoltarea businessului propriu, acesta are ca scop să își creeze o echipă de tineri lideri pe care să îi sprijine la rândul său să ajungă la independența financiară. În acest proces, el lucrează mult la brandul lui personal și la rețeaua de contacte.

Noi l-am remarcat pe Cristi în cadrul proiectului nostru, Tinerii în Arenă și am fost curioși să știm ce anume l-a făcut să aplice și să participe la acest eveniment. Ne-a spus că pe lângă dorința lui de a fi cât mai activ la acest tip de proiecte, unul dintre idolii săi, un om pe care speră să-l cunoască cât mai curând , Cristian Onețiu, urma să fie prezent la Tinerii în Arenă. Desigur și prezența celorlalte nume faimoase din ramura antreprenoriatului l-au încurajat pe Cristi să participe.

“Cel mai de impact proiect organizat de VSFA la care am participat a fost “Tinerii in arenă” și a fost foarte semnificativ pentru mine.

Consider că am învățat lucruri relevante ce vor sta la baza alegerilor mele în ceea ce privește business-ul, viața personală și dorința constantă de a face performanță.

În același timp, sunt recunoscător pentru faptul că am câștigat un partener de business veritabil în urma unei seri de brainstorming cu mai mulți participanți.” – ne-a spus Cristi.

Pe parcursul elaborării unui business, este inevitabil ca orice antreprenor să nu se lovească de anumite dificultăți. Pentru Cristi, toate piedicile peste care a dat până în prezent au reprezentat factori care l-au stimulat să avanseze și să evolueze în procesul său.

Cristi: ” Una dintre marile dificultăți este dată de faptul că mulți tineri nu sunt dispuși să investească nimic, nici măcar în ei. Eu lucrez cu tineri care vor să facă ceva. Cea mai mare dificultate a fost prezența multor blocaje la tineri și faptul că se limitează singuri. Printre altele, primești multe răspunsuri de NU și multe obiecții pe parcurs, dar le înveți cu timpul. Acum știu să manageriez un NU și cum să răspund la o obiecție”.

Acesta a reușit să depășească aceste dificultăți prin multă practică, cu ajutorul mentorului său, căruia îi este foarte recunoscător și prin acceptarea și rezolvarea provocărilor care i-au apărut în drum.

Atât pe termen scurt cât și pe termen lung, Cristi are numeroase obiective. În primul rând, dorește să își extindă afacerea în alte 5 țări. În mai puțin de două săptămâni o să plece într-un program Erasmus la studii în Italia timp de un semestru, care îl vor sprijini în realizarea obiectivului său. Apoi, o să călătorească în America la vară, prin programul Work&Travel. Prin aceste proiecte la care urmează să participe, Cristi o să își pună bazele dezvoltării afacerii și extinderea businessului său așa cum își dorește.

În final, i-am cerut lui Cristi câteva sfaturi după care tinerii cu spirit și dorință în domeniul antreprenoriatului se pot ghida pentru a lua anumite decizii mai ușor: ”Cel mai important, take action, pentru că fără acțiune, nu ai cum să reușești. Spune DA oportunității și învață să o faci pe parcurs. Pentru noi tinerii, e momentul să încercăm cât mai mult, e momentul să nu ne limităm, e momentul să vedem cât mai multe arii, să vedem ce ne place și ce nu ne place, ca să știm cum să acționăm și să nu ne limităm. Dream big!”.

Share this post

Lorem ipsum dolor sit

Lorem ipsum dolor sit amet, ad minim hendrerit molestie illum dolore minim hendrerit in minim hendrerit

Subscribe to learn the latest updates and info.

Latest news